середа, 31 липня 2024 р.

Американські винищувачі F-16 вже прибули в Україну: деталі

 







Перша партія американських літаків-винищувачів F-16 нарешті прибула в Україну, згідно з інформацією від агенції Bloomberg.



Про це повідомляє Апостроф.

Агенція, посилаючись на свої джерела, не уточнює точну кількість винищувачів у першій партії, проте зазначає, що їхня кількість невелика. Важливо, що постачання відбулося вчасно, згідно з крайнім терміном, встановленим на кінець липня.

Прибуття перших винищувачів F-16 також підтвердив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. 

10 липня Сполучені Штати, Нідерланди та Данія офіційно оголосили про передачу цих винищувачів українській армії. Нідерланди планують надіслати 42 літаки, Данія – 19, а Норвегія також має намір передати шість F-16. Це стало відомо на початку серпня 2023 року.

За даними The Washington Post, протягом 2024 року Україна отримає не більше однієї ескадрильї винищувачів F-16, що складається з приблизно 20 літаків. Очікується, що до кінця літа цього року навчання завершать лише шість пілотів, оскільки програма підготовки обмежена і супроводжується затримками.

Хоча українські та західні офіційні особи попереджають, що літаки F-16 навряд чи значно вплинуть на хід війни, їхня наявність зміцнить протиповітряну оборону України. Винищувачі допоможуть у збиванні повітряних цілей, таких як ракети, безпілотники та інші літаки.

Нагадаємо, про 
Штрафи за неоновлення даних: чи вже карають ухилянтів і як уникнути покарання





https://rdr.salesdoubler.com.ua/in/offer/6365?aid=34598&dlink=https%3A%2F%2Frdr.salesdoubler.com.ua%2Fin%2Foffer%2F6365%3Faid%3D34598

Популярні публікації