пʼятниця, 7 червня 2024 р.

Лаврову вручили орден Жеребця у Буркіна-Фасо: сміх та й годі. ВІДЕО

 







У Буркіна-Фасо вирішили, що настав час належним чином оцінити непересічні зусилля глави МЗС Росії Сергія Лаврова в зближенні відносин між країнами. І як нагороду за свої труди він отримав... орден Жеребця! Уявляєте собі це? Такий собі подаруночок з підтекстом.



Про це повідомляють російські ЗМІ. Вочевидь "партнери" країни-агресорки перейнятися жартами про "коня Лаврова", передає 24 Канал.

Орден Жеребця – нагорода чи жарт?

Російські ЗМІ одразу ж підхопили цю новину. Ну, як же без них? Виявляється, що "партнери" Росії знайшли спосіб перетворити жарт про "коня Лаврова" на реальність. За словами журналістів, президент перехідного періоду Буркіна-Фасо Ібрагім Траоре особисто вручив цю найвищу державну нагороду Сергію Лаврову. Орден Жеребця, до речі, до 2017 року мав назву Національного ордена Буркіна-Фасо. Але яка різниця? Головне ж, що тепер це орден Жеребця!



Лавров – кавалер чи все ж таки жеребець?

Російські пропагандисти розповідають, що цей орден має п’ять ступенів: кавалера, офіцера, командора, великого офіцера та кавалера Великого Хреста. Вони навіть уточнили, що Лавров, скоріше за все, отримав найнижчу ступінь – кавалера. Хоча, судячи з усього, це йому пасує якнайкраще. Адже, як кажуть, старий кінь борозни не псує, але й глибоко не оре.

Дизайн ордена: зірка, кінь і бавовна

Цікаво, що орден Жеребця – це не просто зірка. Це зірка із зеленою облямівкою, в центрі якої розміщено червоне коло з головою коня. А квіти бавовни на променях зірки? Такий собі дизайнерський хід. Все це разом обрамлено круговим орнаментом, що нагадує колоски проса. Реверс ордена – металевий, із гербом Буркіна-Фасо та девізом "Єдність, Прогрес, Справедливість". Все це носиться на червоно-зеленій стрічці. Красиво, чи не так?

Лавров у соцмережах: "тролінг століття"!

Як тільки новина про вручення ордена Жеребця Лаврову з’явилася в мережі, користувачі соцмереж почали активно обговорювати цю подію. Деякі назвали це "тролінгом століття", а інші додали, що "партнери Росії вміють гарно жартувати". Дехто навіть запропонував вручити Дмітрію Мєдвєдєву орден Стакана. А були й такі, що нагадували, що Лавров "не жеребець, а вже старий кінь". Загалом реакція була вкрай іронічною, особливо серед росіян.

Отже, схоже, що в Буркіна-Фасо вирішили додати трохи гумору в міжнародні відносини. А ми лише можемо посміятися разом з ними!


Нагадаємо, про відключення світла в Україні: керівник YASNO дуже стривожив заявою.




Популярні публікації