вівторок, 11 червня 2024 р.

У Росії оголосили "законною ціллю" F-16 для України за її межами

 







В Держдумі РФ заявили, що "законною ціллю" стануть аеродроми інших країн, з яких злітатимуть F-16, заходячи до повітряного простору України, запускатимуть ракети та повертатимуться назад.




Про це повідомляє ТСН.

У Росії оголосили винищувачі F-16 та аеродроми їхнього базування за межами України "законною ціллю" для збройних сил, якщо ці літаки виконуватимуть бойові завдання.

Про це повідомив голова оборонного комітету Держдуми РФ Андрій Картаполов, зазначають російські засоби масової пропаганди.

"Якщо вони (F-16) не будуть використовуватися за прямим призначенням, то не будуть (законною ціллю для ЗС РФ), а ось якщо вони братимуть участь у бойових вильотах, то, безумовно, будуть", – сказав Картаполов.

Він уточнив, що це також стосується аеродромів, на яких базуватимуться ці винищувачі, з усіма можливими наслідками.

Член Держдуми додав, що "претензій" до Заходу не буде, якщо F-16 стоятимуть на аеродромах як на зберіганні, після чого їх перевозитимуть до України, де проводитимуть оснащення та техобслуговування, а літатимуть винищувачі з українських летовищ.

За словами Картаполова, "законною ціллю" стануть аеродроми інших країн, з яких злітатимуть F-16, заходячи до повітряного простору України, запускатимуть ракети та повертатимуться назад.

"Що стосується можливості збивати, ми можемо збивати будь-кого і будь-де", – пригрозив голова оборонного комітету Держдуми.

Нагадаємо, що напередодні начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов повідомив, що певна кількість F-16 зберігатимуться на безпечних авіабазах за межами України, "щоб вони тут не були мішенями". Це буде резерв у разі потреби для заміни несправних літаків під час проведення регламентних робіт.



Нагадаємо, про відключення світла в Україні: керівник YASNO дуже стривожив заявою













Популярні публікації