четвер, 4 серпня 2022 р.

Суд у РФ ухвалив знищити iPhone, на який дівчина сфотографувалася у трусах на тлі собору

 




4 серпня Жовтневий районний суд Санкт-Петербурга повторно розглянув кримінальну справу стосовно петербурженки Ірини Волкової, яку засудили за образу почуттів віруючих за фотографію у трусах біля Ісаакіївського собору.


 Про це повідомляє об'єднана прес-служба судів Петербурга, інформує судово-юридична газета.

Суд призначив дівчині покарання у вигляді 180 годин обов'язкових робіт.

Крім того, світовий суддя засудив до знищення iPhone 12, на який було зроблено фотографію. Суд визнав пристрій речовим доказом у справі.

Волкова подала апеляцію до районного суду, де просила не знищувати телефон, а повернути їй. У результаті засуджена відмовилася від скарги та суд припинив провадження.

Влітку 2020 року Волкова сфотографувалася та зробила відео на тлі Ісаакіївського собору, продемонструвавши спідню білизну. Фото дівчина виклала у свої соціальні мережі, але потім вона вилучила знімок.

У жовтні 2021-го Волкову затримали. Стосовно дівчини порушили кримінальну справу про образу почуттів віруючих. За версією слідчого комітету, дівчина знялася біля храму з оголеними частинами тіла, «діючи навмисне та публічно, виявивши явну неповагу до суспільства, принижуючи та ображаючи релігійні почуття віруючих». Тоді суд не став обирати Волковій запобіжний захід, оскільки підозрювана розкаялася, а прокуратура розцінила доводи слідства як ймовірні.





Популярні публікації